Nöjd kund: Per Åhrlin, vd på Sånga-Säby Hotell och Konferens AB

"Genom det förvaltade upplägget får vi bättre koll på vad elen kommer att kosta"

Vad är allra viktigast för er i ett elavtal?

Eftersom vi har Sveriges mest klimatsmarta hotell är det ett absolut krav att elen kommer från förnybara källor, och det har vi nu fått ett intyg på från Scandem. Självklart är priset också viktigt eftersom elen är en väsentlig kostnad för oss på ungefär 1,5 miljoner kronor om året.

Arbetar ni också aktivt med att minska er elförbrukning?

Ja absolut! Det är jätteviktigt för oss. Vi har minskat vår förbrukning med ungefär 250 000 kWh per år genom nya energismarta lösningar, till exempel har vårt nya hotell jordvärme, solpaneler och solceller, och dessutom har vi nya smarta styr- och reglersystem.

Ni har valt att lämna ert rörliga elavtal med ett annat elbolag till förmån för LRF Samköps förvaltade elavtal med Scandem, vilka fördelar ser du med ett förvaltat elavtal?

Det rörliga priset är just nu väldigt lågt. Med Scandems avtal gör vi en liten besparing som vi valt att terminssäkra. Vi tror nämligen inte att priset kommer att sjunka ytterligare. Vi gör ingen jättebesparing på kort sikt, men jag tror vi har igen det på längre sikt.

Spelade andra faktorer in när ni valde LRF Samköps elavtal med Scandem?

Genom det förvaltade upplägget får vi bättre koll på vad elen kommer att kosta, vi kommer att slippa eventuella pristoppar vilket ger en säkrare likviditet. Och jag har fått bra stöttning i diskussioner med Scandems expert.