Eldrivet från Swedol

Eldrivna proffsmaskiner, hur funkar de i praktiken? Vi erbjöd Simon Wancke på Sörmlands naturbruk testa de senaste proffsverktygen. Här är hans utlåtande.

Jag är samordnare för lantbruket på Sörmlands naturbruk. Här har jag operativt ansvar över driften och har koll på vilken maskinpark ett lantbruk behöver. Fram tills ganska nyligen har det mesta handlat om bensindrivna, tunga maskiner.

Under våren har jag testat olika elmaskiner och kommit fram till att utöver de uppenbara miljömässiga fördelarna så finns det många fler. Batteritiden har funkat bra för vår användning och maskinerna har varit användarvänliga. Jag har testat handgräsklipp, häcksax, motorsåg, trimmer, stångsåg och elskottkärra. Det är en helt annan ljudnivå på de här maskinerna, så man minskar på både avgaser och buller. Dessutom är de lättare. 

Eldrivna maskiner är fortfarande nytt inom jordbruket. Men lantbrukarkåren är i sig innovativ, så jag tror absolut att vi kommer att anamma elverktyg i större utsträckning framöver. Men lönsamheten måste få vara ett central. Tryter den spelar det ingen roll om vi är duktiga producenter. 

 

NYHETBatteridrivna proffsmaskiner från Cramer hos Swedol 

Nytt i Swedols sortiment är en serie batteridrivna proffsmaskiner från Cramer. Dessa har starka motorer och batterier med hela 82 volts spänning. Batteriets status kan avläsas via blåtand. Samma batteri passar till de olika maskinerna.  

Läs mer om Swedols Cramer sortiment här!

Genom vårt avtal kan ditt företag öppna konto på Swedol och få 15% rabatt på hela Swedols sortiment* (inkl Grolls och Nima). Bli kund här!