Anpassat sortiment för livsmedelsindustrin

Livsmedelsgodkända. Livsmedelsanpassade. Detekterbara. Kraven på de produkter som ska användas inom livsmedelsindustrin är höga. För kunden kan det innebära ett stort jobb att hitta rätt produkter; som är godkända och som inte innehåller material som är förbjudna att använda.

Från Ahlsells sida uppmärksammades frågan i samband med en förfrågan om att leverera slangar till ett flertal kunder. Det visade sig att de slangar som levererades innehöll ftalater, som är förbjudna i livsmedelssammanhang.

- Vi kom på det innan kunderna hann använda slangarna, men det fick oss att inse att detta utgjorde en stor risk och att vi behövde säkra upp med ett tydligt erbjudande. Det innebär bland annat att ta fram ett sortiment med produkter avsedda för livsmedelsindustrin, säger Lars Liljeholm, Central KAM på Ahlsell.

Höga krav på produkter till livsmedelsindustrin

Ahlsell har redan tidigare erbjudit livsmedelsgodkända och livsmedelsanpassade produkter, men sortimentet har haft vissa begränsningar. Nu har man utökat sortimentet med tiotusentals produkter, där samtliga är tydligt uppmärkta och sökbara på hemsidan.

- De produkter som får användas vid tillverkning inom livsmedelsindustrin är antingen livsmedelsgodkända, för sådana produkter som kan komma i direkt kontakt med maten, eller livsmedelsanpassade, för produkter som finns i miljön men som inte har direkt kontakt med maten. Detekterbarhet är också en mycket viktig egenskap, så att man kan spåra produkter som eventuellt hamnat i produktion.

Enklare och säkrare

En av utmaningarna med utökningen av sortimentet har varit att få fram korrekt information från leverantörerna av respektive sortiment.

- Det har varit ett stort jobb och alla har tyvärr inte kunnat ta fram den information vi behöver. Då har vi helt enkelt avstått från att plocka in produkterna i vårt sortiment, tills dess att vi får klarhet i vad som gäller.

För kunderna innebär det utökade sortimentet en stor förbättring, både vad det gäller utbud och säkerhet. Ett steg mot en enklare vardag, helt enkelt.

- Det underlättar enormt för våra kunder, att de kan gå till ett ställe och hitta allt de behöver. De kan vara säkra på att produkterna är uppmärkta på rätt sätt och att de garanterat är fria från ämnen som inte är godkända inom livsmedelsindustrin. Det känns jätteroligt att kunna utöka vårt erbjudande på det här sättet.

Anslut dig till vårt avtal med Ahlsell

Du får förhandlade priser på hela sortimentet. Det kostar inget att ansluta sig och du förbinder dig inte till något.