Produkter för livsmedelsindustin

Här hittar du ett axplock av produkter

Ahlsell har redan tidigare erbjudit livsmedelsgodkända och livsmedelsanpassade produkter, men sortimentet har haft vissa begränsningar. Nu har man utökat sortimentet med tiotusentals produkter, där samtliga är tydligt uppmärkta och sökbara på hemsidan. Här visar vi ett axplock av produkter.

Läs mer om satsningen på Ahlsells hemsida.

Långrock Fristads

Anpassad för HACCP-regler, innerficka, reglerbara ärmslut, sidsprund, testad för industritvätt enligt ISO 15797. OEKO-TEX®-certifierad. Gå till Ahlsells e-handel.

  

 

Midjebyxa Fristads

Anpassad för HACCP-regler, 2 framfickor med dolda tryckknappar. Reglerbar midja med resår bak, benficka och telefonficka med lock och dolda tryckknappar, reglerbara benslut, testad för industritvätt enligt ISO 15797. OEKO-TEX®-certifierad. Gå till Ahlsells e-handel. 

 

Hörselpropp Modelx Spark Detecterbar

Detekterbara hörselproppar utan snöre, med metall integrerat i hörselproppen. Bekväma hörselproppar av PU-skum, bäst lämpade att skydda vid långvarig exponering. Mjukt material som är lätt att applicera. Gå till Ahlsells e-handel.

Engångshandske Tegera

Engångshandske i nitril. Godkänd för livsmedelshantering. Gå till Ahlsells e-handel. 

 

Filtrerande halvmask Moldex

Filtrerande halvmask som skyddar mot fasta och vätskeformiga partiklar i koncentration upp till 50xHGV. Används inom verkstadsindustri, byggindustri och andra områden där ett komfortabelt och säkert skydd mot hälsofarliga partiklar behövs. Gå till Ahlsells e-handel.

 

Skyddssko Sievi White Roller

Mikrofiberskor för miljöer med höga hygienkrav. Boa-mekanismen ökar användningskomforten: du vrider bara på vredet och spänner dina skor så att de exakt passar dina fötter. Mikrofibern tål upprepade tvättar. Den elastiska FlexStep-sulan har bra grepp även på krävande underlag. Dual-inläggen ger ökad komfort. Gå till Ahlsells e-handel. 

Skyddssandal Sievi Air Galaxy

Skyddsskor fria från metall, med sullösningen SieviAir® som effektivt förbättrar skornas ventilation. 3D-dry®-fodret gör att skorna andas bättre genom att fukten förflyttas bort från fotens yta. Ovandelens skinn är av tålig mikrofiber och skons spets är skyddad med borstat PU-skinn. Den elastiska FlexStep®-sulan tillsammans med den lösa Dual Comfort-sulan hjälper fötterna att orka bättre. Gå till Ahlsells e-handel. 

Vinterhandske MaxiDry Zero

Är godkänd för alla typer av kontakt med livsmedel som vatten- och alkoholbaserad dryck, ättikssyra och fet mat. Vattentätt membran om mjukt värmande foder gör handsken idealisk till rengöring av kalla fryselement, kyllager m.m. Gå till Ahlsells e-handel. 

 

Vattenslang Ftalatfri

En bevattningsslang av högsta kvalitet, även lämplig för industriell användning. Smidig och följsam slang med mycket goda nötnings- och åldringsegenskaper. Livsmedelsgodkänd för klara drycker enligt EU förordning 2011/10. Säkerhetsfaktor: 3:1. Ftalatfri. Omärkt. Gå till Ahlsells e-handel.

 

Livsmedelsslang med spriar, fett & olja

Lämplig för feta livsmedel som olja, fett och mjölkprodukter, FDA godkänd. Invändigt vitt NBR gummi med slät yta. Utvändigt blått slit-, olje- och väderbeständigt NBR gummi. Syntetisk textilarmering och stålspiral. Smak och luktfri. Steriliseringsbar med upp till 110°C under en kortare period. Gå till Ahlsells e-handel. 

 

Universalfett CRC Food Grease

Livsmedelsgodkänt långtidsverkande mineralbaserat universalfett för maskiner, styrningar, ventiler, kedjor, växlar, kopplingar m.m. God termisk och mekanisk stabilitet, skyddar mot korrosion. Gå till Ahlsells e-handel.

Filékniv Frosts

Skaft av polyamid med microblästrad struktur för bästa friktion. Medium flex blad av svenskt kallvalsat rostfritt stål. Härdat med djupkylning vid -80 grader för högsta hårdhet. Hårdhetsgrad: 58 RC. Gå till Ahlsells e-handel. 

Länkhjul Tente med broms kullagrat

Apparathjul med termogummibana för mjuk och skonsam gång. Förzinkad hållare samt kullager i hjul. Hållare för centrum bult eller platt fäste. Gå till Ahlsells e-handel. 

 

Gängsäkring Loctite

Stark (permanent) gänglåsning. För gängförband i metall till exempel rostfritt stål där demontering för underhållsarbeten inte är nödvändigt. Rekommenderas även för permanent låsning av skruvar och muttrar i till exempel motorblock. Lämpar sig för alla gängförband i metall, däribland rostfritt stål, aluminium, pläterade ytor och kromfria beläggningar. Klarar smärre föreningar av industrioljor, t.ex maskinolja, korrisionsolja och skärvätska. Idealisk för permanent låsning av bultar på motorblock och pumphus. Lämplig när det inte krävs regelbunden borttagning för underhåll. Gå till Ahlsells e-handel. 

Golvskrapa Vikan ledad hygien

Klassisk skrapa med dubbelt blad och med svarvad led. Anpassad för att ta bort vatten från golv med fogar. Kan användas färgkodade för att undvika korskontaminering. Gå till Ahlsells e-handel.

 

Varmvattenslang Vikan

Slangen kan användas vid temperaturer upp till 70° C. Monterad med 1/2" slangkoppling i båda ändarna samt en krannippel med 1/2"-, 3/4"- och M22-gängor för montering på vattenkranen. Gå till Ahlsells e-handel. 

 

Penna standard detekterbar

Återgående bläckpatron. Utbytbart bläckrefill med hög kapacitet. Fyrkantig design på en del av pennan för att hindra att rulla. Finns med och utan clips. Delar reducerat till 3 st lösa delar. Gå till Ahlsells e-handel. 

 

Plåsterautomat Cederroth

Innehåller 70 st Blue Detectable Plåster 6735CAP. Blue Detectable plåster är särskilt avsedda för arbete med livsmedelshantering. Den blå färgen gör att plåstren syns bättre, plåstren är detekterbara och upptäcks av de flesta metalldetektorer. Gå till Ahlsells e-handel. 

Hårskydd detekterbara

DectaSafe hårskydd är tillverkat av tålig och skyddande fiberduk. Hårskyddet har ett gummiband runt som gör det möjligt för alla huvudstorlekar att använda det. Detektorerna känner av hårskyddet med hjälp av ett metallband som finns i hårnätet. Hårskyddet är lämpligt att använda som engångsskydd och säljs 100st/fp. DectaSafe hårskydd är ett säkert val på alla sätt, det förebygger hår från att hamna i livsmedelstillverkningen, och skyddar ditt hår från att skadas under arbete och maskiner i livsmedelproduktionen. Material: Fiberduk. Gå till Ahlsells e-handel. 

ID-korthållare detekterbar

Gå till Ahlsells e-handel. 

Buntband för livsmedelsindustri detekterbara

Buntband i OS-serien är välbeprövat inom många olika områden där tunnväggig eller mjuk isolering finns på kablar, t ex inom fordonsindustrin. OS-band som är gjorda i PA66V0 material är lämpliga i applikationer där säkerhetsföreskrifter om minskad rökutveckling och utveckling av farliga gaser krävs. Buntband med slät insida ger en mjuk yta mot kablaget. Buntbandets låshuvud följer konturerna av kabelbunten perfekt. Det böjda låshuvudet tar mindre plats. Enkelt införande och hög draghållfasthet. För högre temperatur eller begränsad brandrisk: Material PA46 eller PA66V0. Lätt att applicera antingen manuellt eller med verktyg. Gå till Ahlsells e-handel. 

 

Anslut dig till vårt avtal med Ahlsell

Fyll bara i formuläret så återkommer vi till dig med info du behöver för att öppna konto anslutet till vårt avtal med Ahlsell. Det kostar inget och du förbinder dig inte till något.