Så inreder du ditt kontor

Bli mer kreativ med ett attraktivt och smart kontor

Oavsett om du tillbringar mycket eller lite tid på ett kontor kan ett attraktivt sådant ha en positiv inverkan på dina arbetsprestationer. Design, form och färgval är alla faktorer som kan öka välbefinnandet och inspirera till bra arbetsinsatser. När vi människor trivs är vi också mer kreativa och produktiva.

Att skapa en optimal kontorsmiljö behöver inte ta lång tid eller kosta en förmögenhet. Små förändringar som en ny arbetsstol, skrivbordslampa eller nya skrivbordsben kan snabbt ge arbetsplatsen ett lyft.

När det gäller möblerna får de gärna vara tidlösa och lätta att anpassa.

– Välj möbler på hjul så blir de lättare att flytta vid behov. Höj- och sänkbara skrivbord och ergonomiska arbetsstolar kan bidra till att höja den personliga komforten – oavsett om det handlar om att anpassa sin arbetsposition eller justera svankstödet på arbetsstolen. Att växla mellan att sitta och stå under dagen kan också bidra till att stärka bålmusklerna och förbättra ämnesomsättningen, säger Kicki, företagsinredare på IKEA.

 

3 tips för ett bättre kontor

1 Låt ljuset flöda. Se till att utnyttja det naturliga ljuset. Satsa på låga förvaringsmöbler och rumsavdelare. Välj dimbara taklampor och skrivbordslampor så att du alltid har rätt mängd ljus för ditt behov vid olika tidpunkter under dagen.

2 Välj färg med omtanke. Orange, rött och gult ger energi, medan blått och grönt gör oss lugna. Se till att du får en bra balans mellan stimulerande och lugnande nyanser när du planerar färgsättningen.

3 Prioritera flexibiliteten. Oavsett hur stort eller litet rummet är får du en mer flexibel och spontan vardag om du fokuserar på smarta möbler med flera funktioner – ett skrivbord kan fungera som mötesbord och en hög förvaringsmöbel på hjul kan även användas som podium.

Ikea kontor 750x412.jpg

Handla extra förmånligt hos IKEA:

Bli kund på LRF Samköps avtal (eller koppla ditt befintliga IKEA företagskonto till vårt avtal). Det kostar ingenting och du förbinder dig inte till något.