BRA - Sveriges nya flygbolag satsar på närproducerat

09 mars 2016
Malmö Aviation och Sverigeflyg bildar ett nytt inrikes flygbolag

Med Bromma flygplats som nav knyts tolv linjer samman för att utmana den svenska flygmarknaden under namnet BRA. BRA är en förkortning för Braathens Regional Airlines. LRF Samköp har en avtalad rabattsats på samtliga linjer och bokningsklasser hos BRA och gemensamt för alla linjer är att närproducerad frukost ingår fram till klockan 9. 

Närproducerad mat i samarbete med lokala leverantörer

Med närproducerad mat och en ambition om att skapa ”Sveriges bästa flygfrukost” tar flygbolaget BRA taktpinnen när det gäller flygplansmat. För varje destination i BRA’s linjenät har en lokal krögare noga valts ut och gemensamt har de en genuin kärlek till mat och passionen för att jobba med regionala och närproducerade råvaror.

– Istället för att gå den enkla vägen och massproducera har vi, tvärtemot andra i branschen, valt ut leverantörer som vi vet arbetar med regionala råvaror och som var och en brinner för sin regions speciella smaker och utbud. Att på detta sätt få tillgång till hela Sveriges skafferi är fantastiskt. Vi vill göra upplevelsen ombord till en kulinarisk ”resa i resan”, säger Camilla Lennhammer, produktchef hos BRA.

Förutom gratis frukost, till alla som reser fram till klockan nio, så kommer sortimentet ombord att bestå av Dagens rätt,  smörgåsar, wrap samt kakor och bullar, även detta lokalproducerat från varje region. Genom att arbeta med lokala leverantörer stärker BRA sitt hålbarhetsarbete då alla jobbar med närproducerade råvaror och få tillsatser. Även den nya frukostboxen, som är helt nedbrytbar och tillverkad av papper från förnybar och spårbar skog, är en del i detta helhetstänk.

 

Läs mer på flygbra.se